Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Τα πλοκάμια του Πάουλ δίνουν το τρόπαιο στην Ισπανία!





Στην κορύφωσή του ο παροξυσμός για την οκτάποδη (μουντιαλική) Πυθία, που προέβλεψε χθες τρίτη θέση για τη Γερμανία και Φούριας Ρόχας στον τελικό!

Την ώρα που ο Πάουλ, το χταπόδι celebrity του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν, ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του ως ο πιο αποτελεσματικός «μάντης» του 19ου Μουντιάλ, ο παροξυσμός για την οκτάποδη Πυθία βρίσκεται στην κορύφωσή του!

Ο Πάουλ, που έχει «προφητεύσει» σωστά όλα τα αποτελέσματα της Γερμανίας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, προέβλεψε ότι η ομάδα του κ. Γιόαχιμ Λεβ θα κατακτήσει την τρίτη θέση νικώντας την Ουρουγουάη στον σημερινό μικρό τελικό.

Σιγά το πράγμα, θα πείτε. Αφού πρόκειται για «ειδικό» στα παιχνίδια της Γερμανίας (έχει βρει όλα τα αποτελέσματά της σε αυτό το Μουντιάλ και στο περασμένο Εuro 2008, πλην του πριν από δύο χρόνια τελικού με την Ισπανία)...

Εδώ δεν δίστασε να παίξει κορόνα- γράμματα τη φήμη του και για πρώτη φορά αποφάνθηκε για παιχνίδι στο οποίο δεν μετέχει η Νασιονάλμανσαφτ. Αν λοιπόν πιστεύετε τον Πάουλ, βάλτε τα λεφτά σας στην Ισπανία, γιατί ο οκτάπους μίλησε ή μάλλον... βεντούζωσε πάνω στο δοχείο των Φούριας Ρόχας!

Και αν κάποιοι Γερμανοί και Αργεντινοί έχουν εκνευριστεί με το ηλικίας δύο ετών κεφαλόποδο και επιμένουν να θυμίζουν ότι το χταπόδι εκτός από Πυθία γίνεται και εξαιρετικός μεζές, υπάρχει πάντοτε η Ισπανία, που είναι έτοιμη να το υποδεχθεί με βασιλικές τιμές αν η ομάδα του κ. Βιθέντε ντελ Μπόσκε καταφέρει αύριο να κατακτήσει για πρώτη φορά το άγιο δισκοπότηρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου. Η «τοποθέτηση» του πρωθυπουργού της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο είναι ενδεικτική: « Ναι, ανησυχώ για το χταπόδι. Ισως πρέπει να στείλουμε ομάδα προστασίας του » τόνισε χαριτολογώντας...

Ο πρωθυπουργός δεν είναι ο μοναδικός Ισπανός που τρέφει στοργικά αισθήματα για τον Πάουλ. Ο διάσημος ισπανός σεφ κ. Χοσέ Αντρές, αφού ξέσπασε σε έντονα πανηγύρια για τη νίκη της ομάδας του στον ημιτελικό επί των Γερμανών, ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις συνταγές με χταπόδια από το μενού του: «Μέχρι νεωτέρας», ως ελάχιστο φόρο τιμής για το χταπόδι!..

Εξάλλου ως και χθες περισσότεροι από 60.000 χρήστες του facebook είχαν κάνει like στη σελίδα τού «Ρaul, Τhe Ρsychic Οctopus» (που ανήκει σε κάποιον χρήστη ο οποίος ήθελε να εκμεταλλευτεί τη φήμη του χταποδιού).

Κάποιοι ρωτούσαν τα πιο απίθανα πράγματα: « Πάουλ,πού θα πάει ο Λεμπρόν Τζέιμς;», « Πάουλ, μπορείς να αναλάβεις την Εθνική Αγγλίας;»... Κάποιοι άλλοι εξέφραζαν την αγάπη τους: « Θεέ μου,πόσο αγαπάω αυτό το χταπόδι », « Ενα ποίημα για τον Πάουλ». Και υπάρχουν
και αυτοί που θέλουν να το... εξολοθρεύσουν: « Ετοιμάσου να γίνεις σούσι,προδότη της Γερμανίας » αναφέρει ένας έξαλλος Γερμανός!

Και δεν είναι μόνον το facebook! Οι λέξεις Ρaul και octopus αναφέρονται περισσότερο από κάθε άλλη αυτές τις ημέρες στο twitter, καθώς ο κόσμος απολαμβάνει τις ιστορίες με το οκτάποδο πλάσμα που προβλέπει σωστά τα αποτελέσματα της Εθνικής Γερμανίας και το έβαλαν να κάνει το ίδιο για τον αυριανό τελικό της Ισπανίας με την Ολλανδία.

Ενα είναι το σίγουρο. Η απίστευτη δημοτικότητα του Πάουλ έχει επισκιάσει τα πάντα. Και τις ενοχλητικές βουβουζέλες και τη συζήτηση για την τρελόμπαλα του Μουντιάλ...

Και γιατί όχι άλλωστε; Με συνεχείς σωστές προβλέψεις, εννέα εγκεφάλους και περίπου 500 εκατ. χρόνων ιστορία στον πλανήτη ποιος (και με τι κριτήρια) καθορίζει ποιο είδος είναι το πιο εξελιγμένο;

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου